Uw zoekacties: Personeelsvereniging van de firma Korsten, De Visser en Co.,...
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
Historische inleiding: Hanzeschool 1947-1991
Geschiedenis van de bewerking
00375 Hanzeschool Kampen, 1931- 1990
Inleiding
Geschiedenis van de bewerking
Het archief van de Hanzeschool is in bewaring gegeven door Dhr. Witteveen, oud directeur van de Hanzeschool. Het geheel van de te bewerken bestanden loopt over een periode van 1947-1991 en kent een totale omvang van 35m1 waarvan 30m1 niet aanwezig was in het gemeentearchief maar was opgeslagen bij M&R, een archiefbewaarplaats in Kampen. Foto's, aanvulling van het archief gebracht door oud directeur I.Witteveen en leerlingkaarten bij elkaar 5m1, stond in het depot van het gemeentearchief.

Een deel van het archief was in dozen verpakt en genummerd. De nummers staan op een magazijnlijst waarvan de omschrijvingen niet altijd duidelijk zijn. De leerlingkaarten zitten in kaartenbakken, de foto's zitten ongeordend zonder omschrijving in een doos en de aanvulling van Dhr. I. Witteveen zit in een doos met een rubriekenlijst gemaakt door Dhr.I. Witteveen zelf.

Verder zaten in dit archief: notulen en agenda's van een aantal schooljaren, rapport vergaderingen, personeelsraadsvergaderingen, leerlingenkaarten, lesroosters, leerlingenlijsten, aanmeldingen nieuwe leerlingen, projectweken, werkweken, cijferlijsten, huisbezoeken, schoolbijdragen, rekeningen, inventarisbegrotingen, archief van directie, vacatures/sollicitaties, stageopdrachten, Hanzeschool 50 jaar, verslagen van fusie, financieel overzicht van de oudercommissie, oudercommissie, kasboek, begroting, ziekteverzuim, vakantieregelingen, reiskosten en toelatingseisen, enz.

In dit archief zult u ook stukken (zoals b.v. leerlingenkaarten) aantreffen die temaken hebben met de nijverheidsschool voor meisjes. Dat komt omdat u al heeft gelezen in de historische inleiding dat de "Nijverheidsschool voor meisjes"vanaf 1968 de naam "Hanzeschool"heeft gekregen. Omdat er geen apart archief is van de nijverheidsschool voor meisjes is het logisch dat deze stukken en ander archiefstukken in dit archief worden opgenomen.

Het archief bevindt zich in een goede staat. Wel zitten er nietjes, paperclips en plastic in.

Tijdens de bewerki
Overbrenging, vernietiging en openbaarheid
Inventaris
Kenmerken
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS