WO2 expo geopend!

Met het plaatsen van de baret van Jaap Berkhout in de vitrine door Herman Broers en Annelies Rijkhoff is de WO2 expositie “Alle waarden draaien” om officieel geopend.


PERSOONLIJKE SPULLEN MAKEN DE EXPOSITIE COMPLEET

Onze speciale dank gaat uit naar Gerrit de Ruiter, Cees van Driel en Jan De Maar voor het beschikbaar stellen van hun persoonlijke objecten. Samen met de archiefstukken en de foto’s vormen zij het verhaal van Kampen in de Tweede Wereld Oorlog.

KOM KIJKEN IN DE STADSKAZERNE

De expositie is te zien van 1 juli 2020 tot en met 12 september 2020. Van maandag tot en met zaterdag tussen 10 – 16 uur. Gebruik de rechteringang van De Stadskazerne.


WANDEL LANGS LOCATIES UIT KAMPEN IN OORLOGSTIJD

In de Kampen Stadsgids app staat de Wandeling langs locaties uit Kampen in oorlogstijd. Deze wandelroute brengt je langs 16 historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog in Kampen. De locaties sluiten aan bij de expositie van Stadsarchief Kampen en HV ‘Jan van Arkel’.

Download de gratis app op je telefoon via de Google Playstore of de Appstore.

 

WO2 SPECIAL

Het Historisch Tijdschrift van de Historische vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel is geheel vernieuwd. De dubbeldikke special over de Tweede Wereldoorlog in Kampen van de Historische vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel in Kampen is verkrijgbaar bij de Tourist Info in De Stadskazerne. Het blad kost 5,- euro.

LEZINGEN 

De eerder geplande Stadskazernelezing over de gevangenentransporten door Kampen tijdens de Hongerwinter 1944-1945 is verplaatst naar 23 maart 2021. Deze lezing van Herman Broers stond eerder gepland in maart 2020, maar is door de corona-uitbraak verplaatst naar 2021.

De lezing van Samuel de Korte over de Executie aan de Meppelerstraatweg is verplaatst naar 30 maart 2021. Deze lezing stond ook eerder gepland in 2020.

De reeds gekochte kaarten blijven geldig. Nieuwe kaartverkoop start in januari 2021