Open Monumentendag in De Stadskazerne

Op zaterdag 11 en zondag 12 september gaat de Open Monumentendag door in de gemeente Kampen. Meer dan 30 monumenten openen hun deuren.

 

Wat staat er op zaterdag 11 september allemaal op de agenda in De Stadskazerne?

  • Er is dit jaar voor het eerst een Boekenmarkt buiten voor De Stadskazerne. Bibliotheek Kampen, Historische Vereniging ‘Jan van Arkel’ en wij als Stadsarchief hebben we mooiste boek-aanbiedingen die dag. Want aan boeken heb je nooit genoeg immers.
  • Ben je al wezen kijken bij de expositie Wat een plaatje, het heden en verleden van Kampen in beeld? Er zijn prachtige filmbeelden te zien uit 1950. Geniet van het straatbeeld van toen, en al die namen die vandaag de dag langskomen in Kampen. 
  • Buiten op het plein ontdek je de schoonheid van de Art Nouveau in de gemeente Kampen bij de buitenexpositie Kampen Nieuwe Stijl. 
  • Bekijk de nieuwe film Mobiel Erfgoed in het Informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen
  • Uiteraard is het Informatiecentrum van het Stadsarchief geopend. Daar laten we mooie foto’s en archiefstukken zien. En geven graag informatie over de Van Heutszkazerne en de geschiedenis van Kampen door de vrijwilligers en medewerkers van het Stadsarchief Kampen en de Historische Vereniging Jan van Arkel. 
  • Voor de kinderen ligt er voor het gebouw een levensgroot Hanzebordspel en natuurlijk is het zoeken naar de 10-verschillen op een historische foto. 

Hier vind je de actuele informatie, activiteiten en meer over de deelnemende monumenten: https://visitkampen.nl/nieuws/open-monumentendag-2021