Nieuws Lezing Emiel Hakkenes

Journalist en schrijver Emiel Hakkenes beschrijft in zijn boek ‘Polderkoorts’ het intrigerende verhaal van de man die het opnam tegen Cornelis Lely en zijn plannen voor de aanleg van de Afsluitdijk.

Journalist en schrijver Emiel Hakkenes beschrijft het intrigerende verhaal van de man die het opnam tegen Cornelis Lely en zijn plannen voor de aanleg van de Afsluitdijk: Eibert den Herder, een ongeschoolde ondernemer. Den Herder maakte zich zorgen: wat zou de afsluiting betekenen voor de visserij? Hoe veilig zou de dijk zijn?


Emiel Hakkenes geeft op donderdag 13 september om 20.00 uur een lezing over zijn boek in de Stadskazerne. De entree is gratis. Aanmelden voor de lezing is gewenst. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Polderkoorts’.


De maand september staat in het Stadsarchief Kampen in het teken van de Bitterzoete Zuiderzee. Bezoek de expositie over Kampen en het water in de Nicolaas Plompzaal in de Stadskazerne.

Ook interessant!

Op zaterdag 22 september organiseert de Stadskazerne een heuse Visserijmiddag. De oude tijden herleven dan even in Kampen. Bezoek die middag de expositie Bitterzoete Zuiderzee, vaar en vis mee met de Kamper Botters. En de Foodtruck Vischrookerij zorgt voor heerlijke vis!