Loop de Kamper Schatten Route

Deze zomer zijn in de binnenstad van Kampen schatten uit het gemeentelijk depot te zien. Twintig winkeletalages worden gevuld met bijzondere voorwerpen. De verhalen bij deze voorwerpen zijn te lezen via de Kampen Stadsgids app.

Voorwerpen uit het gemeentelijk depot

Elk voorwerp uit het gemeentelijke depot heeft zijn eigen verhaal en wordt op zijn oorspronkelijke plek of met een link naar deze locatie getoond. Er komt bijvoorbeeld een hele oude stofzuiger in de Blokker, klepels uit de Nieuwe Toren bij juwelier Kaptijn, maar ook natuurstenen in de Bovenkerk.

Gotisch Huis opengesteld

Het Gotisch Huis aan de Oudestraat 158 is deels toegankelijk en wordt speciaal opengesteld voor de route. Het voorste deel van het pand is in de genoemde periode open op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Stichting Monumenten Bezit beheert het Gotisch Huis en stelt het graag open. Kruideniersmuseum Veltman brengt de oude grutterij tot leven met spullen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70.

ErfgoedChick Annemiek Jonker

In november 2018 won ErfgoedChick Annemiek Jonker een stadscheque voor haar idee van een pop-up erfgoeddepot. Deze pop-up Kamper schatten route is daaruit voortgekomen. Vooral de verhalen achter de objecten zijn volgens Annemiek belangrijk. Waar komt het vandaan? En is het nu nog zichtbaar? Lees de komende weken de verhalen en bekijk de oude foto´s via de Kampen Stadsgids app.

Loop door het Kampen van toen

Via de app wandel je aan de hand van oude omgevingsfoto’s van het Stadsarchief door het Kampen van toen. De Kamper Schattenroute is tot en met 14 september (Open Monumentendag) te lopen. Daarna wordt de route aangepast. Kies hiervoor in de app de Kamper schatten route.

De Kampen Stadsgids app is te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple:

Appstore: https://itunes.apple.com/nl/app/kampen-stadsgids/id1178899947?mt=8 Link
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lightfind.kampenstadsgids 

De route is gemaakt in samenwerking met Stadsarchief Kampen, Stedelijk Museum Kampen, Kampen Partners, Kruideniersmuseum Veltman, Stichting ARTicipatie, ErfgoedChick en vrijwilligers.

Gerelateerde artikelen

Opening Kamper Schattenroute