Inloopochtend op zaterdag

Wilt u meer weten over uw familie en uw stamboom?

Of loopt u vast in uw genealogisch onderzoek? Weet u niet hoe of waar u gegevens kunt vinden?

De vrijwilligers van de Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel helpen u graag op weg bij het onderzoek naar uw (familie)- geschiedenis.  Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er vrijwilligers Historische Vereniging en van de Genealogische Vereniging in het informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen in De Stadskazerne, Oudestraat 216.

Stamboomonderzoek

Om u te helpen bij het onderzoek naar uw familiegeschiedenis. U kunt daarbij gebruik maken van de faciliteiten van het Stadsarchief. Krijg bijvoorbeeld uitleg over de eerste bronnen die u bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals bevolkingsregisters, burgerlijke stand en kerkelijke doop- trouw- en begraafboeken. En we leggen graag uit hoe u kunt zoeken naar gegevens op internet en in de verschillende archieven. 

Geschiedenis van een pand

Of wilt u juist achter de geschiedenis van een pand komen? Ook dan bent u van harte welkom!

Deze inloopochtend is iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 - 13.00 uur.

6 april 2019
11 mei 2019
1 juni 2019

De foto bij dit artikel komt uit het fotoalbum van de familie Berk. Johannes Berk met zijn gezin, v.l.n.r. Catharina Frederika Hillegonda Berk (geb. 1890), Aleida Martens (1856-1923) Johannes Berk (1854-1929) , Eelke Jacobus Hendrik Berk (1892-1918).